THE 5-SECOND TRICK FOR ETNIK RHINOPLASTY çANAKKALE

The 5-Second Trick For etnik rhinoplasty çanakkale

The 5-Second Trick For etnik rhinoplasty çanakkale

Blog Article

This Web-site is using a protection company to guard by itself from on-line attacks. The action you only carried out triggered the security Alternative. There are lots of actions which could cause this block including distributing a particular phrase or phrase, a SQL command or malformed data.

Burun estetiği sonrası hastaları neler beklemektedir sorusu, estetik olmayı düşünen herkesin en az bir kez kulaklarında yankılanmıştır. Bu sorunu cevabı aslında sizde gizli. Burun operasyonu sonrası kendinize ne kadar iyi baktığınız bu sürecin nasıl geçeceğini belirler. 

Bazı vakalarda konturu düzeltmek amacıyla doku ilave etmek gerekir. Bu değişikliklerin biri veya hepsi tek ameliyatla gerçekleştirilir. Yöntemin kapsamı ne gibi değişikliklerin arzulandığı ve cerrahın neyi uygun bulduğuna dayanır.

Eğer ki sinüzitiniz akut alevli değil ise, yani ateş halsizlik gibi belirtileriniz yok ise bu durum burun ameliyatı olmanıza engel değildir. Öte yandan burun ameliyatı ile beraber sinüzit gelişmesinde rolü olan septum deviasyonu, konka hipertrofisi gibi faktörler de tedavi edilebilir.

Aynı zamanda yapılan işlemin karmaşık olması da ameliyat süresini uzatabilir. Genel olarak söyleyecek olursak; one – two saat içerisinde burun estetiği tamamlanır.

Burun operasyonu sonrasında 6 ila 7 saat sonrasında hastalar taburcu edilmektedir. Burun estetiği olan hastaların beslenmesine son derece dikkat etmesi, sigara içmemesi, burnunu darbelere karşı koruması gibi önlemler alınması gerekmektedir.

Kapalı burun estetiği tekniğindeyse burnunuzun içinden küçük bir kesi yapılır ve bu sayede yara iziniz belli belirsizdir. Genellikle daha az invaziv bir burun tasarımı isteyen hastalar tercih ederler.

Septum: Burun boşluğunu iki ayrı bölgeye ayıran ve hava akışının düzenlenmesinde temel rol oynayan yapıdır. Mukoza ile kaplı bu kıkırdak ve kemikten oluşan duvar burun içinde stabilite sağlar.

Ancak bu sonucun önlenmesi için cerrahlar, operasyon sırasında burun ucuna ek destekler sağlayabilir. Bu destekler, burun ucunun daha sağlam ve estetik bir konumda kalmasına lawnımcı olur.

SSTE (Deri ve Yumuşak Doku Zarfı): Burun derisinin kalınlığı cerrahi sırasında dikkate alınması gereken bir faktördür. İnce derili hastalarda yapılan değişiklikler daha belirgin olurken kalın derili hastalarda daha az belirgin olur.

Kıkırdak kesileri burun ucunu ufaltır ve daha iyi bir kontur sağlar. Burun köküyle üst dudak arasındaki açıyı düzeltmek amacıyla burun ucu kaldırılır. Bu, kanatlara yapılmış kesi yoluyla burun ortasındaki kıkırdağın traşlanmasıyla gerçekleştirilir.

Burun Ateli: Ameliyat sonrasında burun ateli veya alçısı daha fazla bilgi genellikle bir hafta boyunca tutulur. Bu atel, burunun yeni şeklini koruma ve iyileşme sürecine yardımcı olur.

Ancak bu değişiklikler regular olarak ameliyat sonrası burun ucu şişliği yaratabilir. Burun şişlikleri az da olsa kanamalara sebep olabilir. Ancak bazı durumlarda aşırı şişlikler nedeniyle burun ucu şişliği daha fazla kanamaya sebep olacaktır.

Doğal bir burun elde edilmesi için burnun diğer yüz organları olan ilişkisi ve orantısı hesaplanmalıdır. Profil yapısı doğru değerlendirilmeli, bu yapıya uygun olarak operasyon planlanmalıdır.

Report this page